fbpx

Új termékünkkel kapcsolatban az Agrofórum legutóbbi számában egy cikk is megjelent.

Új vetési időszak, új lehetőségek

Köztudott, hogy a talaj termékenységét igen sok tényező befolyásolja és sok gátolja. Ezért kiemelt fontosságú, hogy a talaj elegendő mennyiségű mikroorganizmust tartalmazzon, és azok kellő hatékonysággal “dolgozhassanak”.  Erre már 25 éve kínál magas minőségű megoldást a Bio-Nat Kft., amely közel 2 évtizede forgalmazza és gyártja a Mikro-Vital baktériumtrágyát. Emlékeztetőül, az elkövetkező időszakban két kijuttatási lehetőség adott. Az őszi vetésű növényeknél tarlóhántás előtt, vagy ősszel az utolsó magágy-készítési művelet előtt.

Justus Lilla, a Mikro-Vital baktériumtrágyákat gyártó és forgalmazó Bio-Nat Kft. ügyvezetője a Busa Bt.-vel közösen megtartott júliusi partnertalálkozóján jelentette be egy új termék bevezetését, most pedig lapunknak beszélt arról, hogy milyen megoldást kínál a Mikro-Vital P+ már meglévő termelői igényekre, mellyel most az őszi vetési időszak közeledtével érdemes részletesebben is foglalkozni.

„A termelői visszajelzések és igények alapján elindított és hosszú hónapokig tartó fejlesztéseket követően örömmel jelenthetem, hogy már elérhető a Mikro-Vital P+ nevű termékünk. Ennek lényege, hogy a Mikro-Vital baktériumtrágyát perlitre visszük fel, tovább növelve ezzel készítményünk hatékonyságát, hiszen a perlitnek önmagában és hordozóanyagként is számos előnyös hatása van. Mindezek mellett a baktériumtrágyák használatának fontos szerepe van az AKG programban is, így még jelentősebb az a tény, hogy már nemcsak folyékony, hanem szilárd termékkel is ki tudjuk szolgálni megrendelőinket!”

Érdemes kicsit alaposabban megvizsgálni, milyen tulajdonságokkal is rendelkezik a perlit. Így már könnyen érthetővé válik, hogy miért használják ezt az anyagot világszerte a kertészetekben, és miért lehet megfelelő megoldás a talaj minőségének javítására, élettartamának növelésére.

A perlit természetes anyag, egy vulkanikus kőzet. A pH semlegességének köszönhetően tökéletes föld adalékként szolgál, ráadásul az eredeti súlya 20-szorosát képes vízből tárolni, amit fokozatosan juttat el a növényhez. Talajlazító hatása is kiváló, ez pedig a víz és a levegő eljutását segíti elő a gyökérzethez. A kertészeti perlit környezetbarát, mindemellett kiváló hőszigetelő, így véd a fagy ellen, valamint a műtrágyáknak is tartósabb hatást biztosít. Előszeretettel alkalmazzák gyökereztetéshez, ültetéshez, virágföldekhez keverve és szaporítási közegként is.

„Számos tanulmány bizonyítja, hogy kiváló minőségű, nagyobb mennyiségű termés érhető el a kertészeti perlittel. Arra törekszünk, hogy partnereink, vásárlóink ne csak tanulmányokból, hanem saját termésükön tapasztalhassák meg a perlitre felvitt baktériumtrágya minden előnyét” – tette hozzá zárásként a Bio-Nat Kft. ügyvezetője.