Az oltás kérdése napjainkban kardinális téma. A sajnálatos járványügyi helyzet miatt naponta hallunk új híreket ezzel kapcsolatban. A szántóföldi növénytermesztés kapcsán is találkozhatunk az oltás, nevezetesen a talajoltás fogalmával. Ennek a folyamatnak szerencsére...
Az alábbi videóban a talajbaktérium működési mechanizmusán túl szó lesz a Marton Genetics cégcsoport, Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Bio-Nat Kft. együttműködéséről. A videó megtekintéséhez kattintson...
Dr. Stefanovits Pál múlt században megfogalmazott, a talaj védelmét biztosító parancsolatait mutatja be az alábbi plakát. A talaj védelme nem csak a gazda, de mindannyiunk, az egész bolygónk jól felfogott érdeke! ...
Az istállótrágyázás háttérbe szorulásával 1992 óta egyre intenzívebben csökken a talajok szervesanyag-tartalma, ezért a kutatók szerint elengedhetetlen a baktériumtrágyák használata. Általuk nem csak a növénykultúrák minősége javul, a terméshozam is több száz...
A Bio-Nat Kft. hagyományos partnertalálkozói minden évben nagyszerű alkalmat biztosítanak az információcserére és a kikapcsolódásra is. A 2019-es találkozó helyszíne ezúttal Siófok volt, ahol szakmai előadások keretében mutattuk be, hogy hol tart ma a precíziós...
A növényi maradványok nagy mennyiségű szerves anyagot tartalmaznak és ez jelentős mértékben befolyásolja a talajban lejátszódó fizikai, kémiai és biológiai folyamatokat. A bevitt szerves anyaggal azonban csak abban az esetben javítható a talaj szerkezete és...
Igen, lehetséges. A talaj állapota, humusztartalma, pH-ja, szerkezete, szervesanyag-tartalma és még sok paramétere, mind-mind meghatározza növénytermesztésünk sikerét. A talaj tápanyag ellátása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon fenntarthassuk, sőt növelhessük a...
Az Európai Unió Copernicus szolgálata, valamint az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) 2017-et a Föld második/harmadik legmelegebb évének nyilvánította. Ez azért is ijesztő adat, mert kutatások szerint, ha a felmelegedés megnövekszik évi 2 Celsius fokkal, a Föld...
Amikor a talajban csökken a biológiai aktivitás, akkor ez a jelenség egyben terméskorlátozó tényezővé is válik. Hiába viszünk be többlet inputanyagot a termelés folyamatába, nem hasznosulnak arányosan ezek a többlet inputok. Ugyanakkor sajnálatosan mára a talajok...
A téma felvetődésének aktualitása a talajaink jelenlegi kultúr állapota, valamint a mikrobiológiai kutatások és termékek előre haladása mind a hazai, mind az európai piacokon. Napjainkban már a fenntarthatóság megvalósításához, valamint a talajok kellően jó...
Kedves Látogató! A webhely tartalmának megjelenítéséhez, és a felhasználói élmény javításához cookie-kat használunk. Az ehhez kapcsolódó szabályzat oldalunkon elérhető és megtekinthető. A cookie-használatot személyre szabhatja a "Beállítás" gombra kattintva. ElfogadomBeállításElutasítom
Cookie-beállítások
Cookie-használat
Ez a weboldal cookie-kat használ az Ön felhasználói élményének javítása érdekében, miközben Ön a weboldalunkon böngész.Ezek közül a szükség szerint kategorizált cookie-kat az Ön böngészője tárolja, mivel ezek nélkülözhetetlenek a weboldal alapvető funkcióinak működéséhez.Harmadik féltől származó cookie-kat is használunk, amelyek segítenek elemezni és megérteni, hogyan használja ezt a weboldalt.Ezeket a cookie-kat csak az Ön beleegyezésével tároljuk a böngészőben.Önnek lehetősége van ezek használatát elutasítani, de ez befolyásolhatja a böngészési élményt.
A szükséges cookie-k használata elengedhetetlen ahhoz, hogy a weboldal megfelelően működjön. Ezek a sütik nem tárolnak személyes adatokat, csak az oldal alapfunkcióit és a biztonsági beállításait.
Azokat a cookie-kat, amelyek nem feltétlenül szükségesek a weboldal működéséhez, és amelyeket kifejezetten a felhasználói személyes adatok gyűjtésére használnak elemzéssel, hirdetésekkel vagy más beágyazott tartalmakkal, nem szükséges sütiknek nevezzük. A sütik webhelyen történő futtatása előtt kötelező beszerezni a felhasználói hozzájárulást.
Legutóbbi hozzászólások