fbpx

 

9822751_ml

Lassan befejeződnek a tavaszi vetések. Az igazán előrelátó gazdáknál kijuttatásra kerülnek vagy kerültek a baktériumtrágya készítmények is, hiszen kiemelt fontosságú, hogy a talajok elegendő mennyiségű mikroorganizmust tartalmazzanak, melyek a talajból történő növénytáplálást segítik. Mire érdemes még odafigyelni ebben az időszakban, illetve a vetést követően? Hogyan lehet segíteni a kikelt növények fejlődését, azaz hogyan lehet a fotoszintézist intenzívebbé tenni? Ehhez nyújt egyedülálló módon segítséget a szabadalmaztatott AGROSOL liquid.

Cégünk az AGROSOL liquid készítményt olyan termelőkön keresztül ismertemeg, akik évek óta sikeresen alkalmazzák a Mikro-Vital baktériumtrágyával együtt. Ők javasolták, hogy vegyük fel az importőrrel a kapcsolatot, hiszen a baktériumok a talajéletet, a talajból történő növénytáplálást segítik, míg az AGROSOL liquid a növény fotoszintézisének intenzitását emeli, ezáltal képes lesz a növény nagyobb biológiai produktumra. A két termék elképzeléseink és termelői tapasztalatok szerint is rendkívül jól kiegészíti egymást, melyet közösen beállított kísérletekkel is tervezünk alátámasztani a jövőben.

A növények szén-dioxidot lélegeznek be, melynek mértékét üvegházakban és fóliákban termelt növények esetén a gazdálkodók már jól tudják szabályozni, viszont a szabadföldi termények esetében más technológiában kell gondolkodnunk. A megoldás az AGROSOL liquid készítmény, mely megfelelő szén-dioxid stimulációt ad a növénynek. Ösztönzi a növényeket, hogy több szén-dioxidot hasznosítsanak, támogatja a fotoszintézist, serkenti az anyagcserét, mindemellett pedig óvja a környezetet.

19286066_mlAz AGROSOL  liquid a gázcserenyílásokon keresztül behatol a levél belsejébe. Az ásványi anyagok a növény belsejében leadják a szén-dioxidot. A stimuláció hatására javul a CO2 felvétel és a növény anyagcseréje – több CO2 hasznosul. Ezáltal több glükóz és protein termelődik, ami serkenti a növény növekedését. Fontos, hogy a megszokott növényvédelmi és trágyázási eljárásokat senki ne hagyja el. Az AGROSOL liquid ezekre is pozitívan hat, sőt hatásukat még intenzívebbé teszi. Ráadásul az AGROSOL liquid szabadalmaztatott formulációjával hatását és összetételét tekintve egyedülálló.

Az AGROSOL liquid kezelés időzítése, illetve a kezelések rendszeressége kulcsfontosságú. A növényeknek először 3-5 leveles állapotában kell megkapniuk a készítményt permetezéssel kijuttatva. Ha bármely kezelés kimarad, akkor a terméshozam növekedése nem lesz olyan ideális, mintha minden kezelést betartott volna használója.

Az adagolási mennyiség a növénykultúrától függ. Az AGROSOL liquid permetezése során fontos igazodni az időjáráshoz, mivel a készítmény növényi kultúrától függően kb. 2-4 óra alatt szívódik fel.A készítményt tapadásfokozóval (nedvesítőszerrel) együtt kell alkalmazni! Természetesen a Bio-Nat Kft. szaktanácsadói minden kérdés megválaszolásában és részlet megtervezésében segítséget nyújtanak.

A Bio-Nat Kft.-nek a 2016-os év különösen fontos, hiszen a cég 25. működési évét kezdte meg, ezért egyedi vásárlási akciót is indítottak partnereik számára.

A mondás úgy tartja, hogy a májusi eső aranyat ér, a június pedig értékes meglepetéseket tartogat mindazok számára, akik legalább 20 liter Mikro-Vital baktériumtrágyát vásárolnak június 8-ig. Az akció részleteit és a készítményünkkel kapcsolatos további fontos információkat megtalálják weboldalunkon: www.mikro-vital.hu.