fbpx

Mikro-Vital P+

 

Hosszú hónapokig tartó fejlesztéseket követően már elérhető a Mikro-Vital P+ nevű termékünk. Lényege, hogy a Mikro-Vital baktériumtrágyát perlitre visszük fel, tovább növelve ezzel készítményünk hatékonyságát, hiszen a perlitnek önmagában és hordozóanyagként is számos előnyös hatása van. Mindezek mellett a baktériumtrágyák használatának fontos szerepe van az AKG programban is, így még jelentősebb az a tény, hogy már nemcsak folyékony, hanem szilárd termékkel is ki tudjuk szolgálni megrendelőinket!

Érdemes kicsit alaposabban megvizsgálni, milyen tulajdonságokkal is rendelkezik a perlit. Így már könnyen érthetővé válik, hogy miért használják ezt az anyagot világszerte a kertészetekben, és miért lehet megfelelő megoldás a talaj minőségének javítására, élettartamának növelésére.

A perlit természetes anyag, egy vulkanikus kőzet. A pH semlegességének köszönhetően tökéletes föld adalékként szolgál, ráadásul az eredeti súlya 20-szorosát képes vízből tárolni, amit fokozatosan juttat el a növényhez. Talajlazító hatása is kiváló, ez pedig a víz és a levegő eljutását segíti elő a gyökérzethez. A kertészeti perlit környezetbarát, mindemellett kiváló hőszigetelő, így véd a fagy ellen, valamint a műtrágyáknak is tartósabb hatást biztosít. Előszeretettel alkalmazzák gyökereztetéshez, ültetéshez, virágföldekhez keverve és szaporítási közegként is.

A Mikro-Vital P+ biztonsági adatlapja itt tölthető le: Mikro-Vital P+MSDS

A Mikro-Vital P+ kijuttatása

A Mikro-Vital P+ esetében a baktériumtrágyát perlitre visszük fel. A perlit jótékony hatásainak köszönhetően tovább erősíti a baktériumtrágyák előnyeit, így segít a baktériumoknak a számukra kedvezőtlen időszakok még hatékonyabb átvészelésében és a káros környezeti hatások elleni védelemben.

Ajánlott kijuttatási mennyiség: 2-4 kg/ha

A szilárd állapotú baktériumtrágya kijuttatása az aprómagvető gépek segítségével könnyen és költséghatékonyan megoldható, mivel a berendezés vetőgépre és bedolgozógépre is szerelhető, így a kijuttatás és a bedolgozás egy menetben megoldható. A kijuttatásra technikailag két megoldás létezik:

Röpítőtárcsás aprómagvető géppel:

A kisebb méretű röpítőtárcsás aprómagvető gépek függesztett kivitelűek. A függesztett röpítőtárcsás gépek tartályából gravitációs úton jut a baktériumtrágya az adagolószerkezethez, majd innen kerül át a lapátokkal szerelt röpítőtárcsákra. A folyamatos áramlást boltozódásgátló berendezés biztosítja. Adagolószerkezete általában résszabályozású, amelyet a traktor vezetőüléséből lehet működtetni.

Pneumatikus aprómagvető géppel:

A szilárd állapotú, perlitre felhordott baktériumtrágya az adagoló után a légcsatornába jut, ahol egy nagy teljesítményű ventilátor segítségével műanyag tömlőkön keresztül kerül az adagoló lapokhoz. Az eszközre felszerelt berendezés a perlitet közvetlenül a tárcsák elé juttatja ki, így precízebb munkavégzést tesz lehetővé. Az adagoló speciális kialakításának köszönhetően a kijuttatás szeles időben is lehetséges.