fbpx

Mikro-Vital

Mikro-Vital szabadon élő, nitrogénkötő és foszformobilizáló talajlakó baktériumokat, illetve mikroelemeket tartalmazó talajbaktérium készítmény. Nem tartalmaz sem kemikáliát, sem hormonokat. Használatával növeljük talajaink állapotát, szerkezetét, művelhetőségét, termelékenységét!
A Mikro-Vital szakszerű és megfelelő alkalmazásával lehetőség van az egészséges élelmiszercélú növénytermesztésre  és takarmány előállításra. A technológiába való beillesztésével és megfelelő tápanyaggazdálkodási tervezéssel költséghatékonyabbá válik a növénytermesztés!

A termék biztonsági adatlapja innen tölthető le: Mikro-Vital

Hatásmechanizmusa

  • Nitrogénkötés
  • Foszfor és Kálium-feltárás
  • Talajszerkezet javítás
  • Használata során növekszik a gyökértömeg, ezáltal a kijuttatott egyéb tápanyagot is jobban hasznosítja a növény, valamit egészségesebb és egyöntetűbb lesz a növényállomány.

A környezetkímélő tápanyag-gazdálkodás jellemzője a termelési és a környezeti igények összehangolása, valamint a környezet minimális terhelése. Fontos a megfelelő trágyaszerek megválasztása és az optimális adagok alkalmazása.
A helyes tápanyag-gazdálkodás kialakításához a Mikro-Vital  felhasználásával készült technológiai javaslataink nyújtanak segítséget partnereinknek.

Dózis

A szántóföldi növénytermesztésben tápanyag-visszapótlás céljából 1-3 liter/ha. Ehhez igazítva szükséges kidolgozni a növény igényeit figyelembe véve a helyes tápanyag-gazdálkodási tervet, melyhez segítséget nyújtanak a növényfajtánként kidolgozott technológiai javaslataink.

Szabadföldi kertészeti kultúrákban és hajtatásban való alkalmazás esetén: 1-3 liter/ha.

Kijuttatás

Három kijuttatási lehetőség adott:

  • tavaszi vetésű növényeknél: az utolsó magágy-készítési művelet előtt
  • őszi vetésű növényeknél: tarlóhántás előtt
  • ősszel: az utolsó magágy-készítési művelet előtt.

A kijuttatásra technikailag már több megoldás is létezik:

  • Hagyományos technológia: minden esetben hígítsuk fel a készítményt. 1-3 liter Mikro-Vital-t oldjunk fel 10 liter vízben, majd 200-400 liter vízhez keverve, szántóföldi permetezővel juttassuk ki. Ezután, lehetőleg azonnal, sekélyen dolgozzuk be a talajba.
  • Mikro-Press, elektromos kijuttató berendezéssel az 1-3 liter Mikro-Vital  oldjuk fel 50 liter vízben, majd az oldatot a kijuttató berendezéssel juttassuk ki 1 hektárra. A berendezés előnye, hogy akár vetőgépre, akár bedolgozógépre is szerelhető, így a kijuttatás és a bedolgozás 1 menetben megoldható!

A bedolgozás 5-20 cm mélyen történjen, ahol még elegendő oxigén áll rendelkezésre a Mikro-Vitalban lévő baktériumok számára. A talajlakó baktériumok érzékenyek az UV fényre és a magas hőmérsékletre egyaránt, ezért kulcsfontosságú a helyes kijuttatás.

A bedolgozás történhet kombinátorral, könnyű tárcsával és ásóboronával egyaránt.