fbpx
Az Európai Unió Copernicus szolgálata, valamint az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) 2017-et a Föld második/harmadik legmelegebb évének nyilvánította. Ez azért is ijesztő adat, mert kutatások szerint, ha a felmelegedés megnövekszik évi 2 Celsius fokkal, a Föld egy negyede kiszáradhat. Ez pedig tovább nehezíti a növénytermesztés helyzetét. Annak érdekében, hogy a növények fejlődését a szélsőséges körülmények között is biztosítani tudjuk, gondoljunk a baktériumokra!
A baktériumok alkalmazkodó képessége rendkívül nagy. Például az iráni Lut-sivatag felszíni hőmérséklete 70°C, egyetlen élőlények benne pedig a baktériumok, ugyanakkor kutatók bebizonyították, hogy melegkedvelő baktériumok élnek az Északi sarkon. Ezek a parányi élőlények képesek a növényeket is segíteni az aszály átvészelésében. A Mikro-Vital termékcsalád a tavalyi évben is bizonyított.

Kukorica, Doboz 2017. Kezelt-Kontroll

 

A Mikro-Vital termékcsalád baktériumai hozzájárulnak a növények egyenletes táplálásához, segítik a humuszvegyületek kialakítását és serkentik a gyökérzet fejlődését.