fbpx

Az istállótrágyázás háttérbe szorulásával 1992 óta egyre intenzívebben csökken a talajok szervesanyag-tartalma, ezért a kutatók szerint elengedhetetlen a baktériumtrágyák használata. Általuk nem csak a növénykultúrák minősége javul, a terméshozam is több száz kilogrammal nőhet.

Az Eszterházy Károly Egyetem kutatásai szerint a Mikro-Vital repce esetében 300 kg-mal növeli a termést 2 liter/hektár dózis esetében. Az árpánál a termésnövekedés eléri a 380, míg a búza esetében a 827 kg-ot! Tíz éves átlagban körülbelül 1,04 tonna/hektárral nő a búza termőképessége, miközben javul a minőség és a beltartalmi értékek is.

A megrendelt termékeket a felhasználás előtt közvetlenül szállítjuk házhoz. Mivel élőlényeket tartalmaznak, ezért speciális tárolási igényük van, amit az ország több pontján biztosítunk annak érdekében, hogy mindig a megfelelő minőségű terméket kapja a gazda. De nem csak a minőséget, az időt is szem előtt tartjuk: mivel tavasszal nehezem előtervezhető a magágy-előkészítés, vagy a vetés időpontja, ezért a megrendeléseket beérkezésüktől számítva akár 12 órán belül is ki tudjuk szállítani!